Posle dojave o bombama u školama na meti bolnice, fakulteti i Zoološki vrt u Beogradu

0
40

Posle dojava o bombama u više od 100 beogradskih škola, a potom i u Novom Sadu i Somboru, nove pretnje i u bolnicama u glavnom gradu Srbije, ali i u drugim novosadskim objektima.

Dve nedelje posle dva masovna ubistva u Srbiji u kojima je stradalo 18 ljudi, mahom dece i mladih, novi talas dojava o postavljenim bombama u raznim objektima, pre svega školama.

Sredinom ove nedelje, više od 100 beogradskih osnovnih i srednjih škola dobilo je anonimne dojave o bombama, za koje je kasnije utvrđeno da su lažne, a dan kasnije su slične pretnje dobile i obrazovne ustanove u vojvođanskim gradovima Novom Sadu i Somboru.U petak u prepodnevnim satima, dojave o postavljenim bombama dobile su Vojno-medicinska akademija, jedna od najvećih zdravstvenih ustanova u zemlji, Kliničko-bolnički centar Zvezdara, kao i Zoološki vrt u Beogradu.

U toku je evakuacija javnih i sportskih ustanova, tržnih centara i fakulteta u Novom Sadu zbog dojave o postavljenim bombama, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.Za sada su evakuisani Spens, Fakultet tehničkih nauka, Kamenički institut, Železnička stanica, Filozofski fakultet i tržni centar Merkator.

Na mejl adrese nadležnih službi i medija stigla je poruka u kojoj se navodi da su „Bombe tempirane da danas, u toku prepodneva i ranog popodneva detoniraju”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here