Vučić primio akreditivna pisma 21 ambasadora

0
20

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadora Islamske Republike Pakistan Alija Hedr Altafa i akreditivna pisma ambasadora koji svoje zemlje predstavljaju na nerezidencijalnoj osnovi.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Islamske Republike Pakistan Alija Hedr Altafa i poželeo mu prijatan boravak i uspešan rad u Beogradu. Tom prilikom, predsednik Vučić je istakao da se nada da će ambasador Altaf svojim angažovanjem i radom znatno doprineti jačanju bilateralnih odnosa i prijateljstva između naše dve zemlje koje upravo obeležavaju 75 godina diplomatskih odnosa. Takođe, predsednik Vučić je naglasio da je Srbija zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje sa Pakistanom i poručio ambasadoru Altafu da može da računa na punu podršku i pomoć svih institucija koje mogu da doprinesu većoj sadržajnosti odnosa Srbije i Pakistana. Ambasador Altaf je istakao da Pakistan smatra Srbiju ključnom zemljom u regionu i preneo želju za uspostavljanje snažnijih sveukupnih veza između dveju zemalja.  Dvojica sagovornika su se saglasili da bi za razvoj saradnje bilo dobro da Srbija otvori ambasadu u Pakistanu.

Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću su danas akreditivna pisma predali ambasadori, koji svoje zemlje predstavljaju na nerezidencijalnoj osnovi. Tokom susreta u Palati Srbija, predsednik Vučić je razgovarao sa ambasadorima o bilateralnoj saradnji Srbije i njihovih zemalja, spoljnopolitičkim prioritetima naše zemlje, situaciji u regionu, kao i o međunarodnim odnosima. Predsednik Vučić je ambasadorima poželeo uspešan diplomatski mandat i izrazio uverenje da će politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije i ostalih zemalja nastaviti da se razvijaju na obostranu korist.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here