CINS: Šta je sve REM obeležio kao dečji program na Pinku i Hepiju?

0
29

Televizije Pink i Hepi su po izveštaju Regulatornog tela za elektronske medije (REM) imale dečji program u prva tri meseca ove godine. CINS otkriva šta je ovo telo označilo kao dečji program na televizijama.

Pink i Hepi godinama nisu ispunjavali obaveze iz elaborata na osnovu kog su dobili dozvolu – nisu imali dečji, naučno-obrazovni i kulturno-umetnički program. Na prošlonedeljnoj sednici Odbora za kulturu, održanoj u Narodnoj skupštini, načelnik Službe za nadzor i analizu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Stevica Smederevac je rekao da je sada sve u redu. Prema njegovim rečima ove televizije su „po svim parametrima ispunile sve svoje obaveze“. Prema izveštaju koji je dostavio članovima Odbora, Pink i Hepi sada imaju dečji program. Međutim, ono što Smederevac nije rekao je da su dečji programi koje je REM zabeležio zapravo bila uživo uključenja reportera i gostovanja u jutarnjim programima.

Kao dečji program na Hepiju REM je označio predstavljanje dečje knjige, emitovano u 5 ujutru, koje je trajalo nešto duže od 15 minuta. Reč je o zbirci pesama Pesme koje laste donose, koju je objavila, kako su je na Hepiju najavili, multimedijalna ličnost Mirjana Maksimović, umetničkog imena Madam M. Televizija Pink je obavezno emitovanje sadržaja namenjenog deci i maloletnicima rešila uključenjima u okviru jutarnjeg programa, piše CINS. U periodu od januara do kraja marta ove godine, Pink je posvetio oko 18 minuta dečjem programu. Reporter Pinkovog jutarnjeg programa javljao se iz dečjeg pozorišta Pinokio i Pozorištanceta Puž gde su najavljivana igranja budućih predstava. Isto tako, kao dečji program REM je računao i uključenje u kojem je najavljena konferencija o finansijskoj pismenosti mladih, kao i razgovor sa PR-kom Beogradske filharmonije koja je pričala o poseti učenika ovoj instituciji. Ova uključenja bila su emitovana u periodu od 7 do 11 ujutru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here