8,5 miliona dinara za 73 preduzetnice u 2023. godini

0
35

Danas su u Pokrajinskoj vladi uručeni ugovori korisnicama sredstava po osnovu Javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam za dodelu bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2023. godini.

Za tu namenu, kao bitnom segmentu razvoja ukupne privrede i preduzetništva u AP Vojvodini, na ovogodišnjem konkursu koji Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam zajedno sprovodi sa Kabinetom potpredsednika Pokrajinske vlade i sa Savetom za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, opredeljeno je ukupno 8,5 miliona dinara.Prema aktuelnoj odluci, u tekućoj godini, sredstva su dodeljena za 73 korisnice – žene preduzetnice koje posluju na teritoriji AP Vojvodine. Ugovore su uručili potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić, pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i direktor Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Branislava Simanić.

Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević često napominje da mu je želja da se preduzetništvo ne deli prema polu, ali isto tako i da je preduzetnicama neophodan „vetar u leđa“ u vidu adekvatnog institucionalnog odgovora kako bi realizovale svoje preduzetničke ideje, odvažile se na taj korak i postale i ekonomski osnažene.

Preko 180 miliona dinara smo usmerili ka preduzećima u kojima žene donose odluke i kojima upravljaju. Trudićemo se da i ubuduće budemo tu za vas, jer niko nije pokucao na vrata Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, a da mu ona nisu bila širom otvorena“, rekao je Ivanišević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here