Početak pripremnih radova na izgradnji objekta u okviru projekta BIO4

0
30

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovali su danas početku pripremnih radova na izgradnji objekta u okviru projekta BIO4 na lokaciji Rakovica selo. 

Obilasku su prisustvovali ministarka zdravlja Danica Grujičić, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i v.d. direktora Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ Luka Dragačević. Predsednica Vlade Brnabić, nakon obilaska, rekla je da će projekat BIO4 kampus obezbediti dalji održivi rast, da Srbija sačuva mesto među evropskim liderima u oblasti savremenih tehnologija, jer kako je dodala biotehnologija je budućnost, sinergija između informacionih tehnologija i veštačke inteligencije i svega onoga što se naziva nauka o životu.

Ministar Vučević, tom prilikom, istakao je da je Ministarstvo odbrane pouzdan partner, zajedno sa ostalim ministarstvima, u realizaciji ovog bitnog projekta.

BIO4 kampus, koji skraćeno predstavlja četri ključne oblasti: biomedicinu, biotehnologiju, bioinformatiku i biodiverzitet, jedinstven je multidisciplinarni projekat u širem regionu. Planirano je da se u njemu nalaze naučne institucije i fakulteti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here