Izabran novi predsednik SNS-a Miloš Vučević

0
34

U Kragujevcu je u subotu 27. maja izabrano novo rukovodstvo Srpske napredne stranke. Vanredna Skupština počela je u 12 sati, a za čelnika SNS-a proglašen je Miloš Vučević.

Na vanrednoj sednici SNS u Kragujevcu doskorašnji predsednik SNS-a Aleksandar Vučić dao je svoj predlog da novi predsednik stranke bude trenutni ministar odbrane Miloš Vučević, što je i usvojeno. Vučić je još na skupu Srbija nade najavio da će se zvanično povući sa čela stranke. Novoizabrani predsednik Vučević rekao je da se politika stranke neće menjati i da će i dalje ostati motor razvoja naše otadžbine.

Miloš Vučević, aktuelni ministar odbrane, rođen je 1974. u Novom Sadu, srpski je pravnik i političar, bio je gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke. Gradonačelnik Novog Sada je prvi put postao posle izbora za gradonačelnika Novog Sada 2012. godine, da bi bio ponovo izabran na izborima za gradonačelnika 2016. godine, što još od Jovana Dejanovića nikom nije pošlo za rukom, a istorijski treći put je postao gradonačelnik Novog Sada na izborima za gradonačelnika 2020. Na 4. skupštini Srpske napredne stranke održane 28. maja 2016. izabran za potpredsednika stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here