Grupa građana blokirala auto-put kod Autokomande – Protestovali zbog situacije na KiM

0
94

Grupa građana, u znak protesta zbog situacije na Kosovu i Metohiji, blokirala je auto-put kod Autokomande u Beogradu. Tokom protesta bile su istaknute zastave Srbije, skandirale su se parole za KiM i pevale pesme, a čula su se i pirotehnička sredstva.

Nekoliko stotina građana blokiralo je sinoć auto-put kod Autokomande. U ime Pokreta za odbranu Kosmeta i u ime beogradskih studenata na protest je pozvao profesor Miloš Ković, a prisutni su bili i vođa zabranjene organizacije Obraz Mladen Obradović i predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović. Među okupljenima je u jednom trenutku došlo do verbalnog sukoba pošto je jedan mladić pozvao na skup ispred Ambasade Nemačke danas u 20 časova. Drugi učesnici protesta su se tome usprotivili i upitali „ko ga je poslao“, optužujući ga da je poslat da rastera skup. Inače skup je organizovan putem društvenih mreža, a saobraćaj je sa autoputa usmeren kroz Ustaničku ulicu prema Slaviji.

Na Kosovu i Metohiji traju velike tenzije, a u Zvečanu, Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću došlo je do brojnih incidenata. „Vreme je da sve stane, ako nema mira za braću i sestre na Kosovu i Metohiji, neće biti mira ni u Beogradu. Svako neka reaguje prema svojoj savesti, nije vreme za pitanja, vreme je da se daju neki odgovori! Da dobar odgovor damo na strašnom Hristovom sudu molimo! Gospode Isuse Hriste, pomiluj nas grešne!“, stajalo je u pozivu na blokadu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here