Ministar Vesić – „Energetski pasoš“ uskoro obavezan za sve zgrade

0
43

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić najavio je, prilikom otvaranja Prvog stručnog simpozijuma o energetskoj efikasnosti zgrada na Zapadnom Balkanu i u regionu, da će izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji uneti mnogo novina u ovu oblast u našoj zemlji.

Ministar Vesić je, govoreći na Prvom stručnom simpozijumu o energetskoj efikasnosti zgrada na Zapadnom Balkanu i u regionu naglasio da je veoma važno da se razgovara o ovom problemu i da se razmene iskustva jer se Balkan ne može pohvaliti energetskom efikasnošću.

Zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Plamena Halačeva rekla je da je ušteda energije prioritet, te da su dešavanja u Ukrajini napravila veliki potres na globalnom tržištu i najveću energetsku krizu do sada. Stalni predstavnik Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji Jakup Beriš naglasio je da je energetska efikasnost zgrada prioritet i na regionalnom i na globalnom nivou. Energetska efikasnost može znatno da umanji troškove domaćinstva, ali i emisiju ugljen-dioksida, pri čemu svakako doprinosi smanjenju zagađenja vazduha i unapređenju javnog zdravlja, rekao je Beriš.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here