Brnabić o karikaturi u nedeljniku NIN

0
46

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je karikatura iz današnjeg izdanja nedeljnika NIN primer “beščašća” jer “izjednačava” predsednika Srbije Aleksandra Vučića s “nacističkim vođom” – Adolfom Hitlerom.

„Nepunih sedam dana pre toga su izjednačavali Srpsku naprednu stranku (SNS) i sve one koji veruju da Vučić i ova stranka ne rade loš posao za Srbiju sa fašistički falangama i Musolinijevim fašistima. I to su ljudi koji (kažu) da se bore protiv nasilja“, rekla je Brnabić tokom boravka u Kragujevcu. Na karikaturi u NIN-u nacrtan je Hitler u porušenom Berlinu koji govori: „Kakva nacistička partija? Prvi put čujem. Ja sam šef pokreta za narod i državu“. Naslov karikature je – „Kako se nije setio?“

Brnabić je navela da se ovakvim postupcima pokazuje odstustvo „empatije za naš narod i druge narode, Jevreje i Rome koji su najviše propatili pod nacističkom okupacijom“. „Molim za minimum ljudskog dostojanstva, da ne pljuje po žrtvama i de se ne relativizuju zločini tih dželata“, rekla je Brnabić, kao i da karikatura pokazuje „njihov odnos prema političkim protivnicima i neistomišljenicima“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here