Akcija „Radni dan za prirodu“ u Nacionalnom parku Fruška gora

0
43

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović učestvovao je danas u akciji „Radni dan za prirodu“ u Nacionalnom parku Fruška gora, istakavši da je reč o akciji uklanjanja otpada i uređenja Fruške gore, najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji, koju su povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, organizovali Pokrajinska vlada, JP „Nacionalni park Fruška gora“ i Naftna industrija Srbije.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je izrazio zahvalnost na organizovanju i učestvovanju u akciji Naftnoj industriji Srbije, sa kojom je  Pokrajinska vlada do sada realizovala brojne akcije koje su doprinele povećanju svesti o značaju životne sredine. Prema Mirovićevim rečima, neophodno je da svi zajedno podižemo svest o značaju očuvanja prirode i činimo konkretna dela da bi Fruška gora bila uređenija i čistija.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev izjavio je da je zajednički cilj da se Nacionalni park „Fruška gora“ sačuva za buduće generacije.

Direktor  JP „Nacionalni park Fruška gora“ Živko Cvetković istakao je da je sa Pokrajinskom vladom pokrenut niz projekata s ciljem povećanja stepena zaštite životne sredine i flore i faune na Fruškoj gori. „Svojim ličnim primerom želimo da pokažemo kako se čuva Fruška gora, da bismo je generacijama koje dolaze ostavili čistu i zdravu“, rekao je  Cvetković. U akciji „Radni dan za prirodu“ učestvovao je i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here