Premijerka Brnabić i ambasadorka Velike Britanije – Dinamičan razvoj ekonomske saradnje

0
39

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Velike Britanije u Srbiji Šan Maklaud, istakavši tom prilikom da su oblasti nauke, digitalizacije, veštačke inteligencije, inovacija i biotehnologija u fokusu Vlade Srbije i da se intenzivno radi i na izgradnji naučnih parkova širom zemlje.

Premijerka Brnabić je u razgovoru sa odlazećom ambasadorkom Velike Britanije Šan Maklaud naglasila da pomenute oblasti predstavljaju budućnost i direktno utiču na ekonomski rast i stabilnost zemlje. Ambasadorka Maklaud je dodala da se ekonomska saradnja Srbije i Velike Britanije dinamično razvijala tokom prethodnih nekoliko godina, i da je, tokom svog četvorogodišnjeg mandata, lično svedočila ubrzanom privrednom i ekonomskom razvoju Srbije.

Premijerka je precizirala da je Velika Britanija u 2022. godini bila treći po veličini partner u razmeni usluga sa Srbijom i izrazila uverenje da će razmena u sofisticiranim granama privrede imati siguran rast u narednom periodu. Brnabić i Šan Maklaud su razgovarale i o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i ocenile da su mir i stabilnost regiona ključne za privredni rast i razvoj ekonomije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here