Intenzivna saradnja Srbije i Indije u oblasti kinematografije

0
43

Ministarka kulture Maja Gojković sastala se sa predsednicom Indije Draupadi Murmu sa kojom je razgovrala o daljoj saradnji u oblasti kulture, a posebno kinematografije.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković predstavila je danas neke od znamenitosti Beograda predsednici Indije Draupadi Murmu, koja boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji. Tokom posete predsednice Indije Srbiji razmatrana su pitanja saradnje u kulturi, a posebno u oblasti kinematografije, imajući u vidu to da su odnosi na ovom polju intenzivirani i da je u proteklih šest godina iz Indije u Srbiju uloženo više od 50 miliona evra direktnih investicija u filmsku i TV produkciju.

Program podsticaja za proizvodnju audio-vizuelnih dela, koji Vlada Srbije sprovodi od 2016. godine, umnogome je doprineo tome da veliki broj indijskih projekata bude snimljen u Srbiji, što je rezultovalo ekonomskim koristima, bogatoj kulturnoj razmeni i rastu turizma, jer je veliki broj publike iz Indije želeo da poseti lokacije na kojima su se snimili njihovi najgledaniji filmovi. Murmu je, u cilju daljeg razvoja saradnje dveju zemalja, pozvala Gojković da poseti Indiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here