Vanredna situacija u 26 gradova i opština zbog obilnih padavina

0
30

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije, zbog poplava izazvanih obilnim padavinama, tokom protekle noći, evakuisali ukupno šest osoba, od kojih dvoje dece, na teritoriji Kruševca, Čačka i Jagodine.

Načelnik Odeljenja u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Nedeljko Gagić izjavio je da je trenutno u 26 gradova i opština na snazi vanredna situacija, a da je kritično bilo na teritoriji Kruševca, Jagodine, Kragujevca i Sombora, gde je zbog obilnih padavina voda prodrla u dvorišta i stambene objekte.

Trenutno je najkritičnije na području Čačka, gde je voda ušla u više od 200 objekata zbog toga što kišna kanalizacija u kratkom vremenu nije mogla da primi svu količinu vode. U intervencijama je angažovano 390 vatrogasnih vozila i više od 400 pumpi, naglasio je Gagić, ponovivši apel građanima u poplavljenim područjima da se ne kreću uz obale reka i po nasipima, kao i da prate prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here