Najavljena šetnja podrške inspektorima u Beogradu – subota, 8. jul od 19h

0
106

Učesnici protesta “Srbija protiv nasilja”, koji se organizuje u subotu u 19 časova, ići će u šetnji do sedišta Policijske uprave za grad Beograd, kako bi na taj način dali podršku inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću, koji su otkrili plantažu marihuane “Jovanjica”, saopštili su danas predstavnici stranaka opozicije.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da će to biti i podrška svim časnim policajcima, koji profesionalno obavljaju svoj posao, da se pokaže solidarnost sa njima.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić podsetila je da je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić kriminalizovao inspektora Mitića nakon što je dao iskaz pred Specijalnim sudom u suđenju za “Jovanjicu”, kao i Milenkovića. I sad smo suočeni sa opasnošću da državni vrh želi da i njih likvidira, rekla je Marinika Tepić.

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka istakao je da će kolona zastati u subotu i ispred RTS-a jer su zahtevi i dalje aktuelni kada je reč o RTS-u i Bujoševiću.

Ovom prilikom pozvani su građani da se i u utorak, 11. jula, u 09:00 časova okupe ispred zgrade Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici i tako podrže Mitića, koji u 10:00 nastavlja svedočenje za “Jovanjicu’’.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here