Brnabić u Briselu: O miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i ekonomskim projektima

0
42

Premijerka Srbije Ana Brnabić započela je današnju posetu Briselu sastankom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, sa kojim je, kako je navela, razgovarala o značaju evropskih integracija, očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i prevazilaženju svih izazova na evropskom putu Srbije.

“Današnju posetu Briselu počinjem sastankom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom o značaju evropskih integracija, očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i prevazilaženju svih izazova na evropskom putu Srbije”, navela je Brnabić na Tviteru.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je sa komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem imala konstruktivan razgovor o ekonomskim projektima.

“Pričali smo o projektima koji utiču na napredak i ekonomski razvoj našeg regiona, značaju međusobne saradnje, kao i o velikom perspektivnom programu Digitalna Evropa”, napisala je ona na Instagramu. Varhelji se o sastanku oglasio na Tviteru gde je napisao da je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, koja boravi u poseti Briselu, razgovarao o nedavno objavljenom novom planu za razvoj regiona.

“Važno je da Srbija i region iskoriste zamah da ubrzaju i prodube reforme”, naveo je Varhelji na Tviteru.

Brnabić će tokom posete Briselu učestvovati i na panel diskusiji, koju organizuje medijska platforma “Euractiv Srbija”, na temu “DA, ALI: Vizija budućnosti Srbije u Evropskoj uniji”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here