Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije danas su većinom glasova razrešili Radeta Bastu dužnosti ministra privrede u Vladi Republike Srbije. Od ukupno 194 poslanika, za razrešenje je glasalo 149, a nije glasalo 45.

Razrešenje ministra privrede predložila je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, na inicijativu koalicije SPS-JS, koja ga je i predložila na tu funkciju, jer je davao izjave koje su u suprotnosti sa državnom i nacionalnom politikom. Ovlašćenja ministra privrede do izbora novog ministra preuzeo je potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali.

Poslanici su doneli odluku o formiranju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u OŠ “Vladislav Ribnikar” i na teritoriji Mladenovca i Smedereva. Takođe su usvojili i Vladin izveštaj o bezbednosnoj situaciji u Srbiji nakon masovnih ubistava.

Na sednici je usvojen i Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. do kraja marta 2023. godine, sa posebnim osvrtom na izveštavanje o slučajevima nasilja u televizijskim programima.Na dnevnom redu sednice bilo je i glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, o čemu su poslanici glasali prethodne nedelje i nisu izglasali nepoverenje ministru.