U subotu novi protest protiv nasilja, planirana šetnja do Vlade Srbije

0
28

Sledeći protest “Srbija protiv nasilja” biće održan u subotu 12. avgusta, a okupljanje je zakazano za 19 časova na platou ispred Doma Narodne skupštine, saopštio je predsednik DS Zoran Lutovac.

Protestna šetnja kretaće se sa Trga Nikole Pašića, prema Terazijama gde će kod Igumanove palate skrenuti levo ka zgradi Predsedništva u Ulici kralja Milana, a zatim će „kod Londona“ skrenuti desno, i Ulicom kneza Miloša ići do zgrade Vlade Srbije, najavio je Lutovac na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije. „Ključna tema biće nasilje – verbalno i institucionalno – koje se dešava u Bačkoj Palanci“, rekao je predsednik DS-a.

Lutovac je ukazao da će protest u subotu biti 15. po redu, i da se „vatra održava“ i ljudi se još okupljaju kako bi rekli „stop nasilju“.

Lutovac je izjavio i da opozicija traži prave izbore, sa otvorenim medijima i bez pritisaka na glasače.

Zahtevi protesta su smena Saveta REM, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje sluđuju građane, truju i promovišu nasilje, kao što su Pink i Hepi TV, kao i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa. Jedan od zahteva je i smena rukovodstva RTS. Zahteva se i institucionalna odgovornost i smena ministara policije Bratislava Gašića, Aleksandra Vulina, šefa BIA.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here