Kustendorf ove godine 2. i 3. septembra

0
23

Festival klasične muzike “Kustendorf klasik” biće održan 2. i 3. septembra u etnoselu Mećavnik, u Mokroj Gori, saopštili su danas organizatori.

U takmičarskom delu festivala nastupiće mladi muzičari iz Srbije i Rusije, studenti Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, Niša, Moskve, Omska, Tjumenja, Orenburga, Hanti-Mansijska, a prvi put i studenti sa odseka Muzičke umetnosti, Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini/Kosovska Mitrovica.

O dobitnicima nagrade festivala “Zlatna matrijoška” odlučiće međunarodni žiri koji će činiti umetnički direktor i glavni dirigent Državnog simfonijskog orkestra Lenjingradske oblasti dirigent Mihail Golikov, zatim direktorka Škole za muzičke talente u Ćupriji Danijela Jović i kompozitor, dirigent, multiinstrumentalista i producent Aleksandar Sedlar.

Na festivalu će nastupiti ruski pijanista, kompozitor i vokalni solista Oleg Akuratov i naš mladi violončelista Petar Pejčić uz pratnju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, dodaje se u saopštenju. Festival “Kustendorf klasik” zajednički je projekat režisera Emira Kusturice i kompanije Gasprom njeft.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here