130 godina turizma na Zlatiboru

0
23

U Kultunom centru Zlatibor svečano je obeležen značajan jubilej – 130 godina organizovanog bavljenja turizmom na najposećenijoj planini u Srbiji. Ovom prilikom uručene su i nagrade za doprinos razvoju turizma na Zlatiboru.

Svečanom akademijom u Kulturnom centru Zlatibor i koncertom Simfonijskog orkestra i hora RTS-a, na Zlatiboru je, u prisustvu ministra unutrašnje i spoljne trgovine Tomislava Momirovića, direktorke Turističke organizacije Srbije Marije Labović, direktora Turističke organizacije Republike Srpske Miodraga Lončarevića, brojnih ugostitelja i vrednih Zlatiboraca, obeležen jubilej 130 godina organizovanog bavljenja turizmom na ovoj srpskoj najposećenijoj planini. Obraćajući se prisutnima, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je istakao da Zlatibor, smešten u jednoj maloj, ali ponosnoj lokalnoj sredini, od davnašnjih dana do danas pretenduje da postane svetski poznata turistička destinacija.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je iznela podatak da Zlatibor u turističkom prometu Srbije učestvuje sa čak 10 odsto. Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor se prisetio onih koji su među najzaslužnijima za to što je Zlatibor danas na pijadestalu srpskog, regionalnog, evropskog i svetskog turizma.

Nagrade za doprinos razvoju turizma na Zlatiboru dobili su pokojni pesnik Mihajlo Ćupović i slikar Božidar Kovačević, kao i pesnik sa Zlatibora LJubivoje Ršumović, a posebno priznanje je dobio Arsen Đurić, nekadašnji direktor Turističke organizacije Zlatibor, a danas predsednik Skupštine opštine Čajetina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here