Vučić u Grčkoj – Večera za lidere Zapadnog Balkana i sastanak sa fon der Lajen

0
58

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u jednodnevnoj poseti Republici Grčkoj, gde je učestvovao na neformalnoj večeri koju je za lidere Zapadnog Balkana i predstavnike Evropske unije priredio predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis. Tom prilikom, predsednik Vučić sastao se i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Predsednik Vučić je u obraćanju novinarima u Atini rekao da se Srbija bori za evropsku budućnost, ali da ne odustaje od svojih nacionalnih interesa što će, kako je istakao, u narednom periodu biti sve teže. On je napomenuo da od svih zemalja čiji predstavnici učestvuju na večeri u Atini jedino Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

Predsednik se u Atini sastao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, sa kojom je razgovarao o odnosima Srbije i EU, situaciji u regionu, evropskom  putu naše zemlje, kao i o svim zajedničkim projektima, posebno u oblasti infrastrukturnog povezivanja. “Srbija ostaje čvrsto na svom evropskom putu, uz očekivanje da će naši napori biti prepoznati, kako kroz predstojeći Godišnji izveštaj Evropske komisije, tako i kroz konkretne korake u pravcu približavanja punoravnom članstvu u EU”, naveo je predsednik Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here