Deo Tehničke škole u Zrenjaninu je, nakon obilnih padavina, nebezbedan za korišćenje zbog čega je doneta odluka da se skoro 70 odsto nastave privremeno premesti u susednu HPTŠ ,,Uroš Predić’’.

Deo nastave Tehničke škole u Zrenjaninu od 1. septembra odvijaće se u prostoru Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“. Ova odluka je doneta nakon što je građevinska inspekcija zabranila korišćenje dela zgrade koji je nebezbedan zbog lošeg stanja u kojem se nalazi a takvo stanje dodatno su pogoršale kiše koje su pale tokom letnjih meseci.

Predviđeno je da se nastava odvija u dve zgrade tako što će Tehnička škola koristiti prostor Hemijske škole u prepodnevnoj smeni, a učenici Hemijske škole će popodne boraviti u tom istom prostoru.

Objekat Tehničke škole u kom je sada zabranjen boravak je montažnog tipa i građen je pre više od pola veka, kao privremeno rešenje, a iz škole ističu da bi za godinu i po dana istekao rok trajanja i tada bi svakako nešto moralo da se preduzme. Konačno rešenje se čeka, a kada će se đaci vratiti u objekat Tehničke škole zavisi od mnogo subjekata i znaće se u narednom periodu.