Brnabić sa predstavnicima penzionera – Puno poštovanje i briga za najstarije sugrađane

0
35

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Saveza penzionera Srbije, Udruženja penzionera Srbije „Nezavisnost” i Udruženja sindikata penzionera Srbije o brojnim temama koje se tiču najstarije populacije, a posebno o načinu povećanja penzija.

Premijerka Brnabić je na sastanku, kojem je prisustvovao i potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, rekla da podržava ideju koju su izneli predstavnici penzionera o formiranju nacionalnog saveta za brigu o penzionerima, kao i izradu strategije za unapređenje položaja starih lica. Premijerka je izrazila zahvalnost sagovornicima na konstruktivnom razgovoru, istakavši da penzioneri imaju puno poštovanje Vlade Srbije, koja nastoji da obezbedi i unapredi svakodnevni život najstarijih građana.

Mali je podsetio na sva povećanja penzija u proteklom periodu i ukazao na to da one danas u Srbiji rastu brže od plata i da je švajcarska formula plus dala očekivane rezultate. On je naveo da se kroz vanrednu indeksaciju penzija dostiže željeni cilj, a to je da prosečna penzija ne bude ispod 50 odsto prosečne plate, dodavši da se ide ka tome da prosečna penzija bude 450 evra do kraja 2025. godine. Prema njegovim rečima, država nastavlja sa brigom o najstarijim sugrađanima, između ostalog uvođenjem penzionerske kartice, koja će zvanično biti promovisana 1. oktobra.

Predstavnici penzionera su poručili da su zadovoljni onim što je do sada učinjeno za tu populaciju, da je pokazana briga i zaustavljeno urušavanje penzija, a da istovremeno imaju razumevanja za sve teškoće koje država ima. Penzioneri su državotvorni ljudi i veruju u svoju državu, istakli su na sastanku, na kojem je dogovoreno da će ovakvi razgovori biti nastavljeni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here