Izložba „100 godina košarke u Srbiji“ otvorena je na Kraljevom trgu na Zlatiboru, saopšteno je iz Opštine Čajetina.

Izložba je otvorena kao jedan od pratećih programa 12. Međunarodnog festivala sportskog filma Zlatibor 2023. Sportski direktor KK Zlatibor Aleksandar Jevđić rekao je da je izuzetno zadovoljan što im je Košarkaški savez Srbije po drugi put u veoma kratkom periodu ukazao čast da prikažu izložbu o prvom veku košarke u Srbiji.

Ispred Košarkaškog saveza Srbije otvaranju izložbe na Kraljevom trgu je prisustvovao direktor marketinga Zoran Papović koji je rekao da je ovde prikazan samo jedan mali deo svega onoga što su košarkaši Srbije u prethodnih 100 godina postigli i podarili svom narodu i svojoj državi.

Boban Radulović, predstavnik Košarkaške federacije Makedonije, izrazio je zahvalnost Turističkoj organizaciji Zlatibor na izuzetnom gostoprimstvu, kao i Košarkaškom savezu Srbije na ovako velikom i značajnom jubileju. Na Festivalu učestvuju i dva sportska filma iz Makedonije.

Sportistkinja po čijem imenu i prezimenu jedna od nagrada MFSF nosi ime, košarkašica Nataša Kovačević, imala je priliku da pre neki dan paraatletičarki Ivani Petrović dodeli to priznanje pod nazivom “Heroina života i sporta Nataša Kovačević”.

Opština Čajetina ulaže značajna sredstva u sportsku infrastrukturu što je značajan činilac popularizaciji sporta u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here