38. Dani ludaje u Kikindi od 14. do 17. septembra

0
53

Pesmom i muzikom mališani iz Predškolske ustanove iz Kikinde pozvali su danas Zrenjanince na 38. po redu Dane ludaje, koji će biti održani od 14. do 17. septembra.

Uz tradicionalne programe poput „Karnevala predškolaca“, „Banatskog fruštuka“, „Evropskog kutka“ i merenja najteže bundeve i najduže tikve, i ove godine sve četiri večeri tokom trajanja Dana ludaje biće u znaku muzike različitih žanrova. Program su Zrenjanincima i ove godine uz pesmu, muziku i igru, ali i neizbežnu pitu sa ludajom, predstavili mališani iz Kikinde.

Manifestacija „Dani ludaje“ je prepoznatljiv simbol Kikinde i njen brend. Tokom njenog trajanja promovišu se turistički, privredni i kulturni potencijali Kikinde, ali i vrednosti Severnog Banata. Manifestaciju poseti više desetina hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva, koji imaju priliku da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom, zabavnom, sportskom i muzičkom programu. Tako će biti i ove godine.

Glavni deo programa fokusiran je na merenje veličine, težina i obima prijavljenih, takmičarskih ludaja, odnosno bundeva. Najboljima se dodeljuju nagrade dok se pobednik svečano registruje u Svetskoj asocijaciji uzgajivača bundeve.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here