Ministar Vučević obišao pontonski most na Velikom bačkom kanalu

0
12

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas pontonski most preko Velikog bačkog kanala na regionalnom putu koji spaja Apatin i Sombor, a koji su postavili pripadnici pontonirskog bataljona iz sastava Rečne flotile Vojske Srbije.

Tokom današnjeg obilaska, ministar Vučević je istakao značaj civilno-vojne saradnje i naglasio da je postavljanjem pontonskog mosta Vojska Srbije značajno pomogla i olakšala svakodnevni život meštanima ovog kraja koji ne moraju da koriste alternativne pravce za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Ministar Vučević razgovarao je sa pripadnicima Rečne flotile koji se danonoćno staraju o održavanju i sigurnosti mosta i čine sve da bude bezbedno mesto za potrebe meštana tog kraja. Reč je o mostu dužine 35 metara i ukupne nosivosti 60 tona koji je postavljen na molbu Zapadnobačkog upravnog okruga, a koji dnevno pređe oko 10.000 vozila.

Današnjem obilasku prisustvovali su komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, načelnici kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Ljubiša Marković, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here