Otvoren konkurs za srednjoškolce – Projekti za unapređenje kvaliteta svakodnevnog života

0
17

Svetionik znanja je tradicionalno takmičenje srednjoškolaca iz 12 lokalnih zajednica Srbije, koje se sprovodi u organizaciji Asocijacije za afirmaciju kulture. Cilj je jednostavan, ali moćan: osmisliti i razviti projekte koji će doprineti unapređenju kvaliteta svakodnevnog života u tim zajednicama.

Projekat okuplja 48 srednjoškolaca, čineći timove od četiri učenika treće i četvrte godine srednje škole. Ovi budući mladi lideri će raditi pod pažljivim vođstvom mentora i koordinatora iz omladinskih organizacija, sa fokusom na razvoj projektnih ideja koje će imati pozitivan uticaj na njihove zajednice. Teme na kojima će timovi raditi ove godine su raznovrsne i ključne za budućnost društva: od informacionih tehnologija, zaštite životne sredine, javnog zdravlje, pa do društvene odgovornost i aktivizma. Osim lokalnih inicijativa, srednjoškolci će imati priliku da razmene iskustva na seminaru zakazanom od 22. do 24. septembra u Kragujevcu, a njihovi finalni projekti će biti predstavljeni na završnom događaju od 1. do 3. decembra u Bajinoj Bašti.

Ove godine pravo učešća na konkursu imaju svi talentovani srednjoškolci treće i četvrte godine, čija su interesovanja usmerena ka lokalnoj zajednici, pisanju projekata i aktivizmu iz sledećih gradova: Bajine Bašte, Beograda, Kragujevca, Čačka, Zaječara, Leskovca, Šapca, Gnjilane, Ćuprije, Niša, Vršca i Vranja.

Projekat se ostvaruje u organizaciji Asocijacije za afirmaciju kulture, zahvaljujući podršci Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije, što obezbeđuje resurse i sredstva za implementaciju ideja koje će potencijalno oblikovati budućnost lokalnih zajednica. Konkurs za učesnike je otvoren do 10. septembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here