Vučić prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike kompanije “Palfinger”

0
237

Srbija će uložiti 4,6 miliona evra u fabriku “Palfinger”, ukupna vrednost investicije je 34,5 miliona evra, a fabrika će početi sa radom u julu naredne godine i sve proizvedeno u Srbiji biće izvezeno u Austriju i Nemačku, rekao je danas u Nišu predsednik Srbije Aleksandar Vučić na ceremoniji obeležavanju početka gradnje te fabrike.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naglasio da su upravo investicije poput “Palfingera””ono što drži Srbiju u danima krize”, oceniovši da su industrija i rudarstvo digli Srbiju i očuvaće je jer je činjenica da su moderne tehnologije “otišle u nebesa”.

Generalni direktor “Palfinger” Andreas Klauser smatra veoma važnim što su se brzo i efikasno organizovali oko početka izgradnje fabrike. “Ovo je bitan deo razvoja ‘Palfingera’. Ne mirujemo, svi želimo da se razvijamo. Srbija nudi obrazovane ljude, njih 70 koji su se već prijavillo za posao”, rekao je Klauser.

Ambasador Austrije u Srbiji Kristijan Ebner rekao je da je “Pilfinger” vodeći proizvođač sistema za podizanje i da je odluka takvog giganta da uloži u Srbiju dokaz da dve zemlje imaju dugoročnu privrednu saradnju koju odlikuje međusobno poverenje. “Austrija je bila i u budućnosti ćemo biti na listi najvećih investitora u Srbiju, što govori da imamo apsolutno poverenje”, rekoa je Ebner. Prema njegovim rečima, ovakve saradnje su odraz želje Austrije da Srbija postane ravnopravna članica Evropske Unije. Početak gradnje pogona “Palfinger” u Nišu simbolično je obeležen zajedničkim polaganjem kapsule u temelje buduće fabrike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here