Još sutra predaja dokumentacije brucoša za smeštaj u studentske domove

0
10

Rok za predaju dokumentacije brucoša za smeštaj u studentske domove ističe sutra, a do sada je podneto 2.286 prijava. Preliminarna rang lista izlazi 16. septembra, a konačna 25. septembra.

“Predaja dokumentacije, odnosno prijava studenata prve godine osnovnih studija počela je 1. septembra u Studentskom domu Karaburma, gde se podnose prijave. Zaključno sa jučerašnjim danom dokumentaciju je podnelo 2.286 studenata. Interesovanje je i dalje veliko kao i prethodne godina, a veće od pre četiri godine. Nastavljen je trend da se više prijavljuje devojaka. Oko 65 odsto devojaka se prijavilo za smeštaj u našim objektima”, rekao je direktor Ustanove Studentski centar Beograd Goran Minić. “Već narednog dana do 12 časova, objaviće se preliminarna rang-lista, nakon čega sledi utvrđeno vreme za predaju žalbi. Na osnovu dostavljene dokumentacije, formira se konačna rang-lista koja će biti objavljena 25. septembra. Uslov je da su prvi put upisani u prvu godinu studija, da se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, da imaju državljanstvo RS ili neke od zemalja u regionu, kao i da im mesto boravka nije u Beogradu”, rekao je Minić.

Prema njegovim rečima, studenti na Konkursu moraju da prilože potrebnu dokumentaciju: overene fotokopije svedočanstava za sva četiri razreda srednje škole, uverenje o upisu prve godine studija na teret budžeta Republike Srbije, Uverenje o prihodima po članu domaćinstva, prijavu na Konkurs, kao i indeks i ličnu kartu na uvid. “Od osam do 15 časova podnose dokumentaciju u Studentskom domu Karaburma, a adresa je Mije Kovačevića 7b. Ustanova sprovodi dve raspodele i to u septembru za brucoše, 26, 27. i 28. za devojke, 29. i 30. septembra za muškarce, kao i u novembru za studente starijih godina studija. Studentima će biti omogućeno da obave proceduru useljenja u studentski dom po preuzimanju uputa za useljenje u svim danima raspodele mesta, a krajnji rok za useljenje brucoša je 6. oktobar”, rekao je Minić.

Naglasio je da konkurs za studente starijih godina studija počinje 18. septembra i traje do 31. oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here