Sindikat Sloga – Radnici su ucenjeni

0
13

Sindikat će se zalagati za nastavak sistemskog rešavanja problema radnika koji se trenutno nalaze u najtežem položaju od početka višestranačja u Srbiji, poručio je danas predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, Željko Veselinović.

On je ukazao na neprestano kršenja najosnovnijih radničkih prava i nepoštovanja Zakona o radu i naglasio da su institucije koje bi trebalo da štite radnike “nedovoljne i, nažalost, podložne korupciji, baš kao i Socijalno-ekonomski savet (SES) koji nema autoritet u donošenju odluka kroz konsenzus, poput određivanja minimalne cene rada”, navedeno je u saopštenju “Sloge”. “Radnici su stavljeni u poziciju da budu ucenjeni kroz ugovore o radu, primorani da daju svoje glasove i da prisustvuju stranačkim skupovima sa svojim porodicama,” naglasio je Veselinović, navodeći da se svakodnevno govori o različitim oblicima nasilja u društvu, ali retko o “nasilju prema radnicima koje je dostiglo alarmantne razmere i koje je uzrok svih problema i nesreća” .

U tom kontekstu, kao sindikat, u narednom periodu donećemo odluke koje će nas voditi kroz predstojeće izbore. Naš cilj je povratak dostojanstva radnicima, rešavanje njihovih ekonomskih i socijalnih problema, i borba za državu u kojoj će život radnika i njihovih porodica biti na prvom mestu. Ne želimo Srbiju koja će biti feudalna država pod kontrolom neodgovorne vlasti, korumpiranih političara i tajkuna koji se bogate i bahate dok je nacija na izdisaju, poručio je Veselinović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here