Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije isključio mogućnost da izbori budu u decembru, a osim toga razmatra i da spoji vanredne parlamentarne sa izborima u tri velika grada, Beogradu, Novom Sadu i Nišu, gradovima gde je podrška naprednjacima u padu, javlja portal Nova.rs.

Kada je reč o izborima u drugim lokalnim sredinima, oni bi prema takvoj varijanti bili održani tek na proleće 2024. godine, kada je i njihov redovan termin uz redovne pokrajinske izbore. „Vučić je stavio ovu opciju na sto, o tome se razmatra, ali još uvek nije prelomio. Svi čekamo da se vrati iz Njujorka i kaže kada se i da li ide na izbore“, izjavio je za Novu izvor blizak najvećoj stranci. Prema istom izvoru, „ta opcija sa parlametarnim izborima i tri grada ozbiljno se razmatra, što nikog ne čudi jer je poznato kako SNS stoji u svaka od ova tri grada“.  Kako je napomenuo, „videćemo šta je plan za Kragujevac, ali je i cilj da se parlamentarni spoje sa gradovima gde je kritična podrška, da se napravi dobar efekat i tako se dobiju izbori u najvećim gradovima“.

Taj izvor tvrdi da nije iznenađenje što se razmatra spajanje parlamenarnih i lokalnih u pomenuta tri grada, jer je tamo rejting naprednjaka lošiji nego u drugim manjim gradovima i opštinama.  Zbog toga SNS ne želi da izgubi najveće gradove koji bi sutra predstavljali bazu za dalji rast rejtinga opozicije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here