Kampanja Vozi odmoran

0
16

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Slaviša Lakićević izjavio je danas da je tokom juna i jula ove godine zabeležen najmanji broj stradalih osoba u saobraćaju u poslednje 23 godine, od kada se vodi evidencija.  

Lakićević je na predstavljanju rezultati kampanje „Vozi odmoran“ istakao da takav trend treba da se nastavi i u narednom periodu i da ostvareni rezultati predstavljaju podsticaj za naredne preventivne aktivnosti. Načelnik Uprave saobraćajne policije precizirao je da je saobraćajna policija od početka godine podnela 780.000 prekršajnih prijava protiv učesnika u saobraćaju koji su kršili saobraćajne propise, ali da sama represija ne može biti jedino sredstvo već da se mora mnogo više raditi na prevenciji. Lakićević se zahvalio svim učesnicima kampanje i medijskim kućama na podršci u njenom sprovođenju.

V.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović istakao je da je tokom ove kampanje postignuta sinergija svih institucija koje su u njoj učestvovale i da je smanjenje stradalih u saobraćaju rezultat njihovog dobrog zajedničkog rada. „U junu i julu broj stradalih na našim putevima smanjen je za 37 odsto, stradale su 43 osobe manje nego prethodne godine“, rekao je Stamatović i naglasio da je kampanja dala snažan doprinos unapređenju bezbednosti saobraćaja. Precizirao je da su kamperi koji su učestvovali u kampanji prešli 24.000 kilometara i da su bili prisutni ne samo na auto-putevima, već i na regionalnim putevima, kao i da su na svakom stajalištu, benzinskoj pumpi, odmaralištu bili prisutni promoteri ove kampanje kako bi razgovarali sa građanima i apelovali na njih da voze odmorni.

Kampanju „Vozi odmoran“ zajedno su sproveli Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencija za bezbednost saobraćaja, JP „Putevi Srbije“, Turistička organizacija Srbije, Auto-moto savez Srbije i „EKO Srbija“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here