Ministarka Popović – Završetak obnove zgrade pravosudnih organa u Ubu do kraja godine

0
79

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović obišla je danas u Ubu završne radove na rekonstrukciji zgrade pravosudnih organa, u kojoj će, na površini od 1.780 metara kvadratnih, biti smešteni Osnovni sud i Osnovno javno tužilaštvo u Ubu, kao i Prekršajni sud u Valjevu – Odeljenje u Ubu.

Ministarka Popović je istakla da je rekonstrukcija zgrade pravosudnih organa u Ubu, koja će biti završena do kraja godine, još jedan u nizu infrastrukturnih projekata kroz koje Ministarstvo pravde nastavlja da unapređuje uslove rada zaposlenih u pravosuđu.

Ministarka je izrazila zahvalnost predsedniku Opštine Ub Darku Glišiću na svesrdnoj podršci, kao i svim relevantnim opštinskim službama, koje su prepoznale značaj projekta i uložile napore u cilju obezbeđivanja potrebnih uslova za rekonstrukciju zgrade.

U projekat je do sada uloženo približno 149 miliona dinara (1.260.000 evra), dok će ukupna vrednost investicije nakon okončanja radova iznositi 164 miliona dinara (1.390.000 evra). Ministarstvo pravde, koje aktivno prati izvođenje radova preko stručnog nadzora, snosiće i troškove opremanja zgrade najmodernijom opremom, u vrednosti od 30 miliona dinara (255.000 evra).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here