Deo opozicije potpisao „Dogovor za pobedu“ i za subotu najavio novi protest

0
37

Predstavnici partija koje su organizovale proteste protiv nasilja ponovili su zahtev da se vanredni parlamentarni i beogradski izbori održe do kraja godine. Demonstrirali su jedinstvo i odlučnost da pobede „kriminalnu vlast“ i pozvali sve opozicione aktere da sarađuju sa njima na ostvarivanju tog cilja.

Predstavnici pet opozicionih poslaničkih grupa – Nebojša Zelenović, Zoran Lutovac, Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Radomr Lazović i Aleksandar Jovanović Ćuta – potpisali su danas dokument pod nazivom „Dogovor za pobodu“. Lideri partija koje organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“ u prvi plan su istakli zajednički zahtev da se vanredni parlamentarni i beogradski izbori održe do kraja godine.

Poslanici su poručili i da će se boriti za promenu izbornih uslova kako bi dobili fer i poštene izbore.

Ne bismo tražili vanredne izbore da je vlast pokazala odgovornost i ispunila ono što od nje građani traže, rekao je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović pozvao je građane da zajedno smene, kako je rekao, korupmiranu i kriminalnu vlast.

Mi smo napravili dogovor i to je jedan veliki korak, koji pokazuje našu odgovornost i plod je velike saradnje u partlamentu u prethodnom periodu, ali i na ulici, rekao je Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije.

Naglašeno je i da se protesti protiv nasilja nastavljaju, da će naredni biti održan u subotu u 18 časova ispred Narodne skupštine, da će se ponovo ići do RTS-a, te da je ulica „jedina institucija koja funkcioniše“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here