Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je danas u Beogradu Regionalnu konferenciju mreža žena u policiji ističući da je unapređenje položaja žena i povećanje njihove zastupljenosti u ukupnom broju zaposlenih jedan od nepromenjenih prioriteta MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić jena otvaranju Regionalne konferencije mreže žena u policiji istakao da MUP ima odgovornost prema svim društvenim grupama i nastoji da politika jednakosti i mogućnosti bude uvedena u sve elemente sistema.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić istakla je da žene od rođenja slušaju da su slabiji pol, ali da su one i te kako jednako hrabre i odgovorne kao i muškarci.

Ministarka poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković rekla je da je žena lider ne razmišlja mnogo o toj ulozi u životu, ali je vodi želja i cilj da uspe u svemu što radi.

Konferenciju organizuje Mreža žena u policiji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa UN Women i Međunarodnim biroom za narkotike i sprovođenje zakona Stejt departmenta (INL) Američke ambasade u Beogradu. Cilj konferencije je razmena iskustava i dobre prakse, kao i izazova, na regionalnom i evropskom nivou u sektoru bezbednosti kada su u pitanju liderke i njihova uloga, sticanje novih znanja za prevazilaženja izazova sa kojima se suočavaju u sektoru bezbednosti, kao i umrežavanje i jačanje saradnje kroz međusobnu podršku i zajedničke inicijative.