Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministarka kulture Maja Gojković o ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovalisu danas osvećenju i otkrivanju spomenika đeneralu Božidaru Boži Jankoviću.

Na svečanosti povodom osvećenja i otkrivanja spomenika đeneralu Božidaru Boži Jankoviću potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević je rekao da se ovim činom klanjamo senima jednog od najsposobnijih i najzaslužnijih srpskih oficira iz vremena oslobodilačkih ratova.

Ministar Selaković je naglasio da je podizanjem ovog spomenika skinut veo zaborava sa imena jednog od najslavnijih sinova srpskog naroda.

Predsednik Udruženja ratnih dobrovoljaca od 1912. do 1918. godine napomenuo je da je đeneral Janković dobio spomenik u svom rodnom gradu posle 111 godina od ispunjenja kosovskog zaveta i osvećenja Kosova i 103 godine od smrti đenerala.

Filipović je naglasio da je đeneral Janković uz vojvodu Vuka i Voju Tankosića jedan od najvećih junaka i dobrovoljaca koje je iznedrio srpski narod.