Pokret Živim za Srbiju održao je protekle subote u Zrenjaninu tribinu sa temama: izmene Zakona o pravima deteta i zaštita prava dece. Sa Zrenjanincima su razgovarale predsednica pokreta Jovana Stojković i njena zamenica Milina Dorić.

Dr Jovana Stojković je govoreći o zaštiti prava dece istakla da država treba da ima neku ulogu u očuvanju prava dece, ali da predložene izmene Zakona o pravima deteta kao i uvođenje nekih novih pojmova, bude sumnju.Navela je da su izmene koje se najavljuju perfidni sistem da se deca i obrazuju i zdravstveno kontrolišu od strane države, a mimo roditelja.

Prema rečima dr Stojković država krši prava dece upravo pomenutim primoravanjem na imunizaciju i obaveznim obrazovnim programom, koji sadrži teme, koje pojedini roditelji ne bi voleli da njihova deca obrađuju. Problem je, kaže Stojković, i selektivna primena zakona

Ljudi koji su do sada donosili zakone nisu vodili računa o najboljem interesu deteta pa ni predložene izmene zakona ne bi smele da uđu u skuptšinsku proceduru, smatra advokat Milina Dorić, zamenik predsednika pokreta Živim za Srbiju, i navodi da je veoma opasno da postoji najavljeni zaštitnik prava deteta. Dorić se osvrnula i na to koja prava dece se najčešće krše u Srbiji.

Organizatori su iskoristili priliku da prikupe dobrovoljnu novčanu pomoć za našeg sugrađanina , ratnog vojnog veterana sa Košara Tot Ferenca.