Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je generalni sekretar UN Antonio Gutereš upoznat sa situacijom na Kosovu i Metohiji i da se nada miru.

Brnabićeva je novinarima u Njujorku nakon sastanka sa Guterešom rekla da se on trenutno bavi bliskoistočnim ratom te ratom u Ukrajini. “Oni svi očekuju da mi držimo stvari pod kontrolom i da nemamo još jedan sukob u Evropi”, rekla je.  Ona je naglasila da Srbija ima značajnu podršku UN i Unmika. “Nemam šta da zamerim izveštaju Unmika, on je činjenično tačan” rekla je Brnabićeva.

Ona je naglasila da sukob nije u interesu Srbije, već da su Srbiji potrebni mir i stabilnost, ali i da Beograd ne može da ostavi na cedilu srpski narod na Kosovu i Metohiji. “Moramo da se borimo diplomatskim putem. Kompromis je jedini izlaz iz ove situacije”, rekla je premijerka, koja je sinoć učestvovala na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji. Poručila je da nikad neće biti lako i da Srbija ne beži od teških stvari, ali da se zna šta su crvene linije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here