„Pokrajinska vlada sagradila je objekat i obezbedila magnetnu rezonancu za potrebe Opšte bolnice ′Đorđe Joanović′ u Zrenjaninu“, izjavio je danas predsednik Igor Mirović nakon obilaska ove zdravstvene ustanove i istakao da prvi put od osnivanja ona ima magnetnu rezonancu.

Opšta bolnica “Đorđe Joanović”  mesečno pruži 1.200 CT usluga, oko 2.500 RTG i preko tri hiljade ultrazvučnih pregleda. Zahvaljujući ulaganjima Pokrajinske vlade u poslednjih sedam godina, ova bolnica poseduje brojne dijagnostičke aparate – novi CT, dva RTG-a, pet ultrazvučnih aparata za radiologiju, kardiologiju i ginekologiju, digitalni mamograf, a kompletno su opremljeni kardiološki kabineti i patologija. Pored ove bolnice, Pokrajinska vlada proteklih godina ulagala je finansijska sredstva u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Vasa Savić“, Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima i Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“.

Direktor Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Igor Kitaresku istakao je da je ovo velika i važna vest za tu bolnicu jer će sistem zdravstvenih usluga biti podignut na viši nivo.

Obilasku Opšte bolnice u Zrenjaninu prisustvovao je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.