Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Darija Kisić i predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica otvorili su danas novoizgrađeni vrtić „Duga“ u toj opštini, koji je opremljen uz podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Kisić je tom prilikom istakla da su sve aktivnosti ovog ministarstva usmerene na podršku roditeljima i deci u cilju povećanja nataliteta.Ona je napomenula da je Bačka Palanka jedna od 52 lokalne samouprave koje su na konkursu resornog ministarstva dobile sredstva za sufinansiranje pronatalitetnih projekata i mera. Cilj nam je da se i u ovoj opštini, kao i širom Srbije, rađa još više dece, da još više mladih ima svoje porodice, poručila je ministarka Kisić.

Branislav Šušnica predsednik opštine Bačka Palanka naveo je da novi vrtić, u čiju je izgradnju Opština uložila 175 miliona dinara, ima površinu od 1.307 metara kvadratnih i kapacitet za oko 200 dece.

Prema njegovim rečima, ovo je šesti vrtić koji je otvoren u ovom mestu u poslednjih sedam godina, dok je u planu izgradnja još jednog. Šušnica je kazao da ovim Bačka Palanka staje u red sa gradovima i opštinama gde nema liste čekanja i to je pobeda Bačke Palanke.