Grenel posle razgovora sa Vučevićem- Kurti i Osmani da odrede datum za izbore na severu Kosova

0
234

Ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa specijalnim izaslanikom za pitanje Kosova i Metohije u administraciji bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, Ričardom Grenelom, i tom prilikom su razgovarali o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.

“Razgovarali smo o situaciji na Kosovu i Metohiji i o svim merama koje je naša zemlja preduzela da dođe do deeskalacije i smanjenja tenzija”, napisao je Vučević na svom Instagram nalogu “milosvucevic”. Vučević je naveo da su na sastanku pozdravili pojačano prisustvo snaga KFOR-a u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, u cilju očuvanja mira i stabilnosti na prostoru naše južne pokrajine.

Bivši američki izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, izjavio je danas da je nakon što je Srbija smanjila broj svojih trupa duž administrativne linije, vreme da prištinske vlasti odrede datum za održavanje izbora u četiri opštine na severu.

Ministar odbrane Miloš Vučević objavio je prethodno da se sastao sa Grenelom i da su tom prilikom su razgovarali o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini. “Jutros sam čuo direktno od ministra odbrane Srbije da pozdravljaju prisustvo dodatnih NATO trupa na Kosovu i da su dramatično smanjili broj srpskih trupa duž svoje granice”, naveo je Grenel na platformi X (Tviter).  To je, kako je ocenio, sjajna vest. “Aljbin Kurti i Vjosa Osmani sada moraju da odrede datum za izbore na severu i formiraju Zajednicu srpskih opština”, naveo je Grenel.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here