Poslanik Đorđe Miketić emitovao je danas novinarima audio snimak za koji tvrdi da se na njemu čuje gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kako preti vlasnici restorana „Košnica“ Ljiljani Đokić i „da je moguća pozitivna identifikacija glasa“, navodeći kako to znači da je potvrđeno da u spornom snimku govori Šapić.

Miketić je na konferenciji na novinare pusto snimak na kojem se čuje muški glas kako preti vlasnici restorana „Košnica“ Ljiljani Đokić i njenoj deci u telefonskom razgovoru, a snimak je veštačio stalni sudski veštak za audio i video tehniku Nikola Dragvić na Miketićev zahtev. Miketić je naveo da je juče na plenumu u parlamentu postavio pitanje ministaru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću i da je dobio odgovor da je MUP uputio ovaj predmet Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu na postupanje. On je ranije pozvao tužioce iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva da budu hrabri i pozovu Šapića na saslušanje.

„Vreme je da se stane na put nasilniku koji preti maloletnoj deci jer Beograd ne zaslužuje gradonačelnika poput Šapića“, rekao je Miketić Ljiljana Đokić je naglasila kako se, nakon što je utvrđeno da je glas na snimku Šapićeb, nada da će državne institucije adekvatno reagovati.

Ona je objasnila da je problem započeo oko nelegalnog rušenja restorana „Košnica“, a da je Šapić – uprkos istom statusu restorana i njegove kuće na Bežanijskoj kosi – uputio pretnje nakon kojih je ona „privedena u policiju“.

Upitana zašto misli da institucije nisu ranije reagovale, Đokić je odgovorila da ona to ne razume, kao i da su postojale spekulacije da glas na snimku ne pripada Šapiću, ali da se sada dokazalo suprotno.

Đokić je na pitanje da li je imala pretnje nakon podnošenja prijave, odgovorila da je bila izložena indirektnim pretnjama i da joj je trenutno onemogućeno da njen restoran nastavi sa radom na bilo kojoj lokaciji u Beogradu.