Lutovac razgovarao sa predstavnicima organizacije Kreni-Promeni

0
43

Potpredsednik Narodne skupštine Zoran Lutovac razgovarao je u Narodnoj skupštini sa predstavnicima organizacije Kreni-Promeni, o važnosti zaštite javnog intetesa i daljim koracima nakon dobijanja nezadovoljavajućeg odgovora na pitanje o sudbini inicijative o zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma i bora, koju je podnela ova organizacija, a potpisalo preko 38 hiljada građana.

Zoran Lutovac je istakao da Narodna skupština mora biti otvorena za sve građane i organizacije koje vode računa o javnom interesu i da uvažava sve ono što se pokreće kao inicijativa ka parlamentu. Naveo je da će se lično založiti, kroz postavljanje poslaničkog pitanja, da dobije odgovor zašto nije postupano po ovoj narodnoj inicijativi koja je predata po zakonskoj proceduri. Neophodno je zaštititi ustavna prava građana, kao nosioca suvereniteta, naveo je Lutovac.

Savo Manojlović, predstavnik organizacije Kreni-Promeni, podsetio je i na bitne peticije koje je podnela ili podržala ova organizacija, kao što je obezbeđivanje besplatnih udžbenika za sve đake u Srbiji i ukidanje PDV na proizvode za menstrualnu higijenu, koje takođe nisu uzete u obziru prilikom izrade predloga Budžeta za narednu godinu.

Sagovornici su se složili da se promene dešavaju kada postoji solidarnost građana i organizovani pritisak javnog mnjenja na institucije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here