Melanija Lojpur (Solidarnost) – Srbija ne može biti uzdržana

0
61

Portparolka Političke platforme Solidarnost, Melanija Lojpur, rekla je danas da ta organizacija nije saglasna sa zvaničnom politikom Srbije, koja je na glasanju u Ujedinjenim nacijama u petak bila uzdržana prilikom usvajanja rezolucije kojom se poziva na “humanitarno primirje” u Pojasu Gaze.

“U trenutku kada se u Gazi dešava bombardovanje civilnih objekata od strane izraelskih vojnih snaga, kada se civilne žrtve iz dana u dan povećavaju, kada se civilima ukidaju voda, struja, životne namirnice, a sve to sprovodi kroz zvaničnu politiku Izraela, moramo da se zapitamo kako je moguće da zvanične vlasti budu uzdržane”, naglasila je Lojpur.

Prema njenim rečima, zvničnici Izraela dehumanizujućim narativom opravdavaju dejstva, kako u Gazi, tako i u Zapadnoj obali, dok Srbija na sve to ostaje uzdržana. “Odgovornost Srbije u ovom trenutku je velika. Biti uzdržan pored svih slika koje nam dolaze iz tog regiona, stavlja nas na istu stranu sa onima koji su glasali protiv kada je reč o UN rezoluciji koja poziva na humanitarno primirje”, smatra Lojpur.

Upitala je vlast čije intrese predstavlja kada ostaje uzdržana u Skupštini UN, kojoj se zemlji srpska diplomatija dodvorava takvim stavom i sa kojim ciljem. Da li takvo glasanje služi interesima održanja na vlasti Srpske napredne stranke i da li se razmišlja o životima civila na palestinskim teritorijama, pita Lojpur.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here