Mirović – Izgradnja dnevnog boravka u Domu za odrasle i starije u Novom Bečeju

0
27

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji objekta za dnevni boravak u okviru Doma za odrasle i starije „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac” u Novom Bečeju.

Izgradnju dnevnog boravka sa 100,5 miliona dinara finansira Pokrajinska vlada, a nov objekat, površine 600 kvadratnih metara, gradi se uz zgradu postojećeg Doma. „Ovo je važna investicija Pokrajinske vlade. Više od 30 miliona biće izdvojeno i za opremanje ovog objekta. Dom će na taj način proširiti svoje usluge, pri čemu će starija lica koja ne mogu da se brinu o sebi, a često ni njihove porodice ne mogu da brinu o njima, dobiti šansu da ovde borave“, istakao je Mirović i dodao da je ovo važna novina u sistemu socijalne zaštite u Novom Bečeju.

Dom „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac” pruža smeštaj i zdravstvenu zaštitu za 425 korisnika koji su pretežno duševno obolela lica, kao i starija lica sa neadekvatnim porodičnim staranjem. U njegov kapacitet ulaze još 24 korisnika koja su u programu stanovanja uz podršku, van ustanove. Obilasku radova prisustvovali su pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i direktorka Doma Ljiljana Bognić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here