Kandidat „državotvorne opozicije“ za gradonačelnika Beograda Ratko Ristić poručio je danas da će, ako bude izabran na tu funkciju, javnu upravu voditi isključivo kompetentni ljudi, sa validnim diplomama, i da će prvi potez biti brz i beskompromisan obračun sa korupcijom u Gradskom saobraćajnom preduzeću.

“Za svagda ćemo otkloniti osećaj nezadovoljstva građana javnim prevozom”, rekao je Ristić na predstavljanju kandidature, koju su ispred Skupštine Beograda organizovali Dveri i Zavetnici, kao predvodnici „nacionalnog okupljanja“.

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da su u predstojeće izbore na njihovoj listi nacionalnog okupljanja uključeni ljudi koji su, poput Ristića, nestranačke ličnosti, što je ogroman dobitak za Beograd i Srbiju.

Ristić neće biti samo kandidat za gradonačelnika, nego obraz Beograda, rekla je lider Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski.

Briga za zemlju i javno zdravlje naroda uticala je da se angažujem, izjavio je Ristić, uz poruku: Imamo znanje i jaku volju da proteramo smog i sivilo iz Beograda.