Zvanično je okončan jedanaesti ciklus Letnje stručne prakse, koji se sprovodi od 2011. godine u saradnji ZREPOK-a i Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“.

Promocijom rezultata Letnje stručne prakse okončan je ovogodišnji, jedanaesti ciklus ovog projekta koji  od 2011. godine zajednički sprovode udruženje privrednika ZREPOK i Tehnički fakultet Mihajlo Pupin. Na konkurs se prijavilo 48 studenata, a do kraja je svoje zadatke realizovalo 19, studentima je data prilika da kao pojedunci ili u dvočlanim ili tročlanim timovima rade na projektima.

Osnovna ideja “Letnje stručne prakse” jeste da se s jedne strane omogući studentima zrenjaninskog fakulteta sticanje praktičnih znanja i veština u realnom sektoru privređivanja kako bi se osposobili da po završetku školovanja lakše pronađu zaposlenje i brže se uključe u radne procese.

Po broju stečenih bodova na vrhu tabele našao se student druge godine studijskog programa informacione tehnologije – softversko inženjerstvo, Luka Glišić sa projektom: ,,Izrada i usavršavanje postojeće web aplikacije i android aplikacije’’.

Za prva tri plasmana novčane nagrade je obezbedio Zrepok, a za sve učesnike koji su uspešno realizovali zadatke finansijsku podršku obezbedio je Grad Zrenjanin.