Pokret Uvek za Srbiju – Za Srbiju koja neće zavisiti od jedne porodice koja vodi državu

0
136

Osnivači pokreta Uvek za Srbiju danas su na konferenciji za medije najavili da neće učestvovati na decembarskim izborima. Istovremeno, predstavili su program svog pokreta.

Predsednica pokreta Uvek za Srbiju Zorana Mihajlović je istakla da su u pokret dobrodošli svi građani koji žele da vide Srbiju u Evropskoj uniji. Pokret, kako je rekla, nije konkurencija ni Mariniki ni Aleksiću, ni Vučiću ni Šešelju ni Dačiću. “Mi smo alternativa i kriminalu i korupciji i bedi u kojoj se definitivno danas Srbija nalazi”, rekla je Mihajlović.

I jedan i drugi blok koji danas postoje i pojavljuju se na parlamentarnim izborima su samo naizgled suprotstavljeni i na takvim izborima pokret Uvek za Srbiju neće učestvovati.

Na konfereciji za novinare članovi pokreta su govorili i o tome šta su njihovi planovi i koje predloge zakone pripremaju. Stanislava Pak je kao najvažnije probleme istakla probleme u pravosuđu, obrazovanju, medijima i poljoprivredi.

Borba protiv korupcije i kriminala je glavna obaveza svake demokratske i uređene države, ali i sastavni deo poglavlja 23 koje je jedno od najbitnijih poglavlja za dalji napredak Srbije ka Evropskoj Uniji, istakla je osnivačica pokreta Katarina Ilić.

Mihajlović je novinarima pokazala i spiskove sa imenima desetina hiljada ljudi iz Bosne i Hercegovine, koji se prebacuju na fiktivne adrese prebivališta u Beogradu i Novom Sadu, da bi u tim gradovima glasali na izborima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here