Vučić – Sastanak sa ministrom rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan

0
24

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan Sahila Babajeva, sa kojim je razgovarao o daljem intenzivnom radu na jačanju saradnje u svim oblastima od obostranog značaja.

Sagovornici su, tokom sastanka, konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Azerbejdžana na veoma visokom nivou, utemeljeni na tradicionalno prijateljskim vezama, međusobnom poverenju i obostranoj privrženosti osnovnim principima međunarodnog prava. S tim u vezi, predsednik Vučić je istakao posebnu zahvalnost zbog principijelnog stava Azerbejdžana o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, a čiji stav, kad je reč o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Azerbejdžana, ostaje nepromenjen.

Kako je dalje naveo predsednik Vučić, Srbija je opredeljena da sa Azerbejdžanom radi na razvoju ekonomske, energetske i vojno-tehničke saradnje.

Predsednik Vučić je naglasio da se raduje skorom susretu sa predsednikom Ilhamom Alijevim, povodom završetka radova na gasnom interkonektoru Srbija-Bugarska.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here