Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić izjavila je da u Beogradu polovina predatih listi za izbore 17. decembra ima falsifikovane potpise.

Kako je saopštila SSP, Tepić je sinoć u Utisku nedelje na TV Nova rekla da je simptomatično da je najviše problema u Gradskoj izbornoj komisiji u Beogradu. „To su liste koje su nepotpune, sa mnogo manje kandidata i potpisa i vi vidite da služe tome da kada steknu status priznate liste, budu još jedan glas više za režimsku stranu. Zato kažem da je polovina lista u Beogradu, jer vidite da je u Beogradu najveća panika kod SNS“, rekla je Tepić. Ona je dodala da su se u javnosti već pojavile informacije da je SNS skupljala potpise za druge liste. “Šta reći na to da je politički analitičar SNS Branko Radun je prvi sam objavio da je SNS skupljala potpise i za druge stranke“, upitala je Tepić.

Tepić je izrazila uverenje da svako ko je u opoziciji detektuje kao ključni problem u Srbiji „nasilje, kriminal, korupciju i siromaštvo“.  „To jesu priroteti, dekriminalizacija pravosuđa, policije, demontiranje ovog kriminalnog režima, oslobađanje medija da bi nova tehnička Vlada nakon ovih izbora mogla da obezbedi fer i slobodne izbore da bi mogao svako da kandiduje svoj program u fer utakmici. Zato apelujem da građani izađu na izbore“, poručila je Tepić.