Poslanik Aleksandar Olenik pozvao je danas Agenciju za borbu protiv korupcije da pokrene istragu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer nedeljama vodi funkcionersku kampanju za svoju stranku na republičkim i pokrajinskim izborima.

Osim naglog pokretanja projekata, deljenja javnog novca i držanja glavne reči na skupovima Srpske napredne stranke, Vučić krši  član 112. Ustava koji reguliše nadležnosti predsednika države, ali i Zakona o sprečavanju korupcije, naglasio je Olenik u pisanoj izjavi. On je ocenio da ime liste koja treba da se odnosi na poslanike u republičkoj i pokrajinskoj skupštini, kao i u lokalnim samoupravama, nosi Vučićevo ime, što je, takođe, oštro kršenje Zakona.

Olenik je ukazao da je Agencija za borbu protiv korupcije već je opomenula Srpsku naprednu stranku zbog sličnog postupanja njihovih lokanih funkcionera, ukazavši da je krajnje je vreme da pod lupu i oštru reakciju Agencije dođe i kampanja koju  Vučić, kao predsednik svihgrađana Srbije, sprovodi isključivo u korist svoje stranke i time direktno krši Ustav. „Ne želimo da verujemo da snaga Agencije za borbu protiv korupcije doseže samo do lokalnih funkcionera, a ne i do predsednika države, jer ni jedan čovek ne sme da bude iznad zakona u savremenim demokratijama“, rekao je Olenik. On je, prema saopštenju Lige socijaldemokrata, ocenio kako se trenutnočini kao da Agencija svesno ne reaguje na kršenja zakona jer Vučić od najavljenih decembarskih izbora svakodnevno protivustavno i protivzakonito deli državne pare, obećava gradnju mostova, menja trase puteva, čak i određuje lokacije transformatora za struju.